Kuchnia

Kulinarne

Drobiowe klopsiki
w kremowym sosie koperkowym

Składniki :

3 pojedyncze filety z kurczaka,
2 ugotowane marchewki (np. z rosołu),
sól,
pieprz,


Składniki sos koperkowy :

koperek świeży,
1 łyżka mąki,
2 łyżki masła,
2 łyżki śmietany,
100g serka topionego śmietankowego,
sól,
pieprz.


Przygotowanie klopsiki :

Mięso zmiel wraz z marchewką. Uformuj pulpeciki. Gotuj w bulionie przez 10 minut.

Przygotowanie sos :

Na patelni rozpuść masło. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Wlej bulion z gotowanych pulpetów i dodaj serek topiony. Wymieszaj dokładnie tak aby nie powstały grudki. Zagotuj i dodaj śmietanę. Posiekaj koperek i wrzuć do sosu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pulpety przełóż do sosu i połącz składniki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation