Kuchnia

CookBook: Zupy

Szybka zupa meksykańska

Składniki:
2 l soku pomidorowego
500 g mięsa mielonego wieprzowego
2 puszki czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
sól, pieprz
chilli i słodka papryka w proszku
bazylia lub inne ulubione zioła


Do dużego garnka wrzucamy posiekaną cebulę i podsmażamy, a gdy zrobi się szklista dorzucamy zmiażdżone ząbki czosnku. Dodajemy mięso i smażymy rozdrabniając je łyżką. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i nadal smażymy przez ok. 5 min. Gdy papryka zmięknie wlewamy sok pomidorowy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy zawartość puszek (łącznie z płynem jaki zawierają) i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy przyprawami (koniecznie po spróbowaniu, gdyż przy tym daniu bardzo łatwo z nimi przedobrzyć) i dodajemy zioła.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation