Kuchnia

Bardziej wytrawnie

Jajecznica z awokado

Składniki (na 1 porcję):
pół czerwonej cebuli, posiekanej w kostkę
pół czerwonego chili, pozbawionego pestek i posiekanego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanego oregano
3 jajka
pół dojrzałego awokado
sól do smaku
Awokado obieramy, miąższ kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (jajecznicę smażę zawsze na maśle), wrzucamy cebulę i chili, smażymy przez kilka minut. Dodajemy jajka, zioła, doprawiamy solą, dokładamy awokado. Smażymy, mieszając drewnianą szpatułką do preferowanego ścięcia jajek. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation