Kuchnia

⇒ PAPRYKA DLA ZDROWIA » ☕️ …✽

Papryki faszerowane ciecierzycą - Magazyn Kuchnia


Papryki faszerowane ciecierzycą Fot. Shutterstock.com / mphot

Składniki

4 czerwone papryki
2 szklanki gulaszu z ciecierzycy
100 g bryndzy

Sposób przygotowania

Wybieramy papryki o regularnym kształcie. Myjemy je, usuwamy gniazda nasienne, do środka nakładamy gulasz z ciecierzycy. Na wierzchu każdej papryki rozsmarowujemy trochę bryndzy. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200oC. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy około 30 min. Podajemy z ryżem lub kaszą gryczaną.

Świetnie pasują do tego dania:

Gulasz z ciecierzycy z okrą i bakłażanem

Autor - Aleksandra Lazar
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation