Kuchnia

przepis na obiad

Anyżkowo: Szarlotkowe pierogi
Składniki :
500g mąki,
1 jajko,
1 łyżeczka soli,
1 szklanka ciepłej wody.
Przygotowanie :

Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.

Składniki mus :
6 jabłek,
1 łyżka masła,
cynamon
Przygotowanie mus :

W rondelku rozpuść mało i wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i cynamon. Duś 15 minut co jakiś czas mieszając.

Przygotowanie pierogi :

Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki płat. Wytnij koła przy pomocy szklanki lub foremki. Na środku krążka ułóż mus z jabłek i sklej pierożka. Gotuj w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation