Kuchnia

Kulinarnia

Babka budyniowa | Najsmaczniejsze.pl

Składniki:
- 170 g mąki
- 220 g cukru
- 4 jajka (żółtka i białka oddzielnie)
- 1 szklanka śmietany 30%
- 2 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g)
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia

Babka z budyniem
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając na wolnych obrotach dodać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budynie i śmietanę. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Babkę piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 45 minut.
Jeszcze ciepłą babkę oprószyć cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation