Kuchnia

wszystko, co owsiane

Pieguski
Długo nie lubiłam się ze swoimi piegami, ale czego nie można zwalczyć, nie ma wyjścia, trzeba polubić, pocałunki słońca na nosie też.

Ciastka pieguski lubiłam zawsze, a ta domowa wersja znanych ciasteczek, smakuje mi nawet bardziej niż oryginał.

Inspiracja: ciasteczka owsiane

Składniki:

- 80 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 jajo
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1,25 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli

- posiekana czekolada ( 1/2 tabliczki gorzkiej i 1/2 białej )

- garść rodzynek

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, mąkę proszek do pieczenia, sól, płatki owsiane, czekoladę i rodzynki. Masa będzie gęsta, więc należy wyrobić ją dłońmi.

Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczyć.

Piec około 20 min w 180 st. C.


Smacznego.
sweet dreams
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation