Kuchnia

slodkosci

Ciasto cytrynowe - tanie i proste

Lista składników:
-1 kostka Kasi
-1 szklanka cukru
-4 jajka
-2 szklanki mąki
-1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-1 cytryna

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklaną mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30 x 10 cm), posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation