Kuchnia

slodkosci

Ciasto kokosowe - łatwe i szybkie!

SKŁADNIKI:

* mąka – 250 g

* jajko – 2 szt

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g

* mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml

* wiórki kokosowe – 80-100 g

* cukier – 70 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.

Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko.

( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ).

Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.

Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut.,

Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation