Kuchnia

ciasta

Chatka Puchatka (Domek Baby Jagi)

Składniki
herbatniki ok. 40-50 sztuk
pół kg sera (do sernika, w wiadereczku)
125g masła
6 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka kakao
wiórka kokosowe
polewa:
2 łyżki masła
2 łyżki mleka
2 łyżki cukru
1 łyżka kakao gorzkiego

Masło zmiksować z cukrem, dodać ser. 1/3 masy odlożyć i dodać łyżkę kakao, zmiksować.
Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej. Nałożyć masę z kakaem, następnie drugą warstwę herbatników i masę białą, której powinno być grubo.
Złożyć w daszek pomagając sobie folią. Docisnąć. Zrobić polewę: masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, mleko i kakao, mieszać cały czas do powstania polewy. Polać ciasto polewą i posypać wiórkami. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aż herbatniki zmiękną, a masa stwardnieje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation