Kuchnia

Przepisy - torty i ciasta

Biszkopt jest zmorą wielu Pań domu. To podstawa wielu ciast i deserów. Niestety wielu nie wychodzi. Przedstawiam sprawdzony i banalnie prosty sposób na biszkopt.
-4 jajka
-4 płaskie łyżki cukru
-4 czubate łyżki mąki
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-szczypta soli

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na bardzo sztywną pianę. Gdy widzisz, że białka już się ubiły trzymaj mikser na wysokich obrotach jeszcze 30 sekund. Następnie dodawaj po jednej łyżce cukru. Następnie zmniejsz obroty na 1 i dodawaj po jednym żółtku. Teraz wyłącz mikser i weź tylko szpatułkę. Dodawaj powolutku przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto wylej do wysmarowanej formy i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piecz przez 15-20 minut. Przez ten czas nie otwieraj piekarnika i nie zaglądaj do niego, żeby ciasto nie opadło
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation