Kuchnia

Lekkostrawne

Produkty wskazane w diecie lekkostrawnej
mąka pszenna i ziemniaczana,
ryż, kasza manna i kukurydziana,
makaron nitki oraz lane kluski,
jasne i czerstwe pieczywo pszenne,
sucharki i biszkopty,
kefir i jogurt,
chude mleko,
słodka śmietana,
twaróg, sery homogenizowane,
surowe masło,
olej sojowy i słonecznikowy,
oliwa z oliwek,
jaja na miękko,
łagodne sosy,
gotowane warzywa,
pieczone lub utarte jabłka,
soki owocowe i warzywne bez konserwantów,
cukier i miód,
galaretki i kisiele,
zupy ugotowane na warzywach i chudym mięsie,
chude mięso i wędliny,
łagodne przyprawy,
słaba herbata i bawarka,
herbatki ziołowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation