Kuchnia

Muffins

Domowe Ferrero Rocher

Składniki na około 27 kulek ( w zależności od wielkości)

100g wafelków przekładanych o smaku orzechów laskowych np. takie
150g orzechów laskowych
200g nutelli
250g mlecznej lub gorzkiej czekolady (mi wystarczyło 200g)

Orzechy laskowe podpiec w piekarniku przez około 5 -8 minut w 180*C ( należy uważać, bo szybko się rumienią-mają się tylko lekko zarumienić.) Po upieczeniu z orzechów usnąć skórkę ( ja wyspałam do ściereczki i porząsłam kilka razy- bardzo szybko schodzi)

Ostudzone orzechy posiekać drobno i wsypać do miski.

Następnie pokruszyć wafelki i dodać do orzechów.

Wszystko połączyć z nutellą i wstawić do lodówki na 30 minut.

Formować małe kulki i ułożyć na talerzu.

Wstawić do lodówki do schłodzenia na około 40 minut.

Czekoladę rozpuścić nad parą wodną.

Każdą kulkę namoczyć w czekoladzie i ułożyć na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation