Kuchnia

zupki i barszczyki

Zupa chińska - Przepis - Onet Gotowanie

Składniki

2 piersi kurczaka
olej
drobiowa kostka bulionowa
kilka grzybów mun lub pieczarek
2 marchewki
zielona papryka
garść kiełków sojowych
por
sos sojowy lub przyprawa do zup w płynie
makaron sojowy
sól, pieprz

Etapy przygotowania

1

Piersi kurczaka pokrój w kostkę i obsmaż na oleju. Grzyby mun przygotuj wg przepisu na opakowaniu, pokrój w paski (pieczarki pokrój w plasterki).
2

Marchewki, paprykę i por oczyść. Marchewki pokrój w słupki, paprykę w paski, por w grube plastry. Kostkę bulionową rozpuść w litrze wody, włóż marchew i gotuj do miękkości. Dodaj kurczaka, por, paprykę, grzyby, wymieszaj i gotuj kilka minut, aż papryka i por zmiękną.
3

Wrzuć kiełki i połamany makaron, wymieszaj, przypraw do smaku sosem, solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation