Kuchnia

GRILLUJEMY

Meshweya - Proste i Smaczne Przepisy

Składniki:
3 cebule (użyłam czerwonej)
3 czerwone papryki
3 pomidory
1 cukinia
puszka tuńczyka w zalewie
2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
1 łyżka kaparów
8-12 czarnych lub zielonych oliwek
4-5 łyżek oliwy extra virgin
sok z 1 cytryny
1/2 łyżeczki kminku
sól, pieprz
Cebulę, paprykę, cukinię i pomidory pokroić w plasterki, skropić oliwą i upiec w piekarniku lub ugrilować na patelni. Wszystkie składniki sałatki ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Dodać tuńczyka i jajka. Następnie przybrać kaparami, oliwkami. Wymieszać oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz oraz kminek i polać otrzymanym sosem sałatkę. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation