Kuchnia

przystawki

PotrawyRegionalne: KREWETKI Z CZOSNKIEM

rewetki królewskie obrałam.


Wrzuciłam na patelnię, chwilę smażyłam
żeby odparować nadmiar wody.
Można wcześniej polać je białym winem, czekając chwilę,
żeby przeszły jego smakiem.
Jak nie mamy cierpliwości i czasu można wlać parę łyżek białego wina,
bezpośrednio do krewetek na patelnię.
Rozpuściłam sporo masło z odrobiną oliwy z oliwek,żeby masło się nie spaliło
i dodałam parę roztartych ząbków czosnku (ilość wedle uznania).
Można również podsmażyć pokrojoną drobno paprykę czuszkę.
Dodałam krewetki, mieszałam i smażyłam około 5 minut.
Solę,pieprzę do smaku.
Skropiłam je już na talerzu cytryną.

Następnie usiadłam, wzięłam za ogonek pierwszą krewetkę ....
i znalazłam się w niebie ;-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation