Kuchnia

kulinarne

Łosoś na chrzanowej chmurce

Składniki (na 2 łososiowe róże):
4 plastry wędzonego łososia norweskiego
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżeczkę chrzanu
4 łyżeczki śmietanki 30% (lub jogurtu dla dietetyków)
sok z 1 cytryny
pieczywo

Przygotowanie:
Do malej miseczki wlej śmietankę, lekko ją ubij i dodaj chrzan wraz z sokiem cytryny (do smaku). Dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerz. Pozostały sok z cytryny umieść w płytkim naczyniu. To samo zrób z posiekanym koperkiem. Jeden brzeg każdego plastra łososia zamocz w soku z cytryny, a następnie w koperku. Do zrobienia jednej różyczki potrzebne Ci są dwa plastry łososia. Połóż jeden obok drugiego, aby tworzyły jedną linie i lekko na siebie zachodziły, a następnie zwiń w luźną roladę i stwórz różę. To samo zrób z pozostałymi plastrami. Gotowe różyczki połóż na chrzanowym kremie. Podawaj z ulubionym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation