Kuchnia

Przepisy przepisiki

Roladki z naleśników i mięsa mielonego

Źródło:kuchnia broni
Składniki na 4 duże roladki:

0,5 kg mięsa mielonego

1 cebula

2-3 łyżki majonezu

2 jaja ugotowane na twardo

8 cienkich słonych naleśników(ja miałam duże 28 cm)

20 dkg startego sera żółtego

16 cienkich plastrów boczku

sól,pieprz,dowolne przyprawy

Mięso mielone wymieszać z majonezem,cebulą pokrojoną w drobną kostkę i przyprawami.Naleśniki posmarować cienko mięsnym farszem.



Na farsz położyć drugi naleśnik i również posmarować cienko mięsnym farszem,posypać serem żółtym,położyć dwie ćwiartki jajka.



Zwinąć jak krokiety.



Całość owinąć plastrami boczku i włożyć do naczynia do zapiekania.



Przykryć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 40 minut.



Roladki doskonale smakują na zimno z dowolnym sosem, jak również na gorąco jako danie obiadowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation