Kuchnia

Kolacje

Zupa krem z koprem włoskim i szynką prosciutto
Składniki:

szynka prosciutto(lub inna długo dojrzewająca)
cebula
czosnek
ziemniaki
koper włoski
bulion warzywny
oliwa z oliwek
koperek
biały pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek)


Szynkę podsmażyć bez tłuszczu.Obraną cebulę i czosnek posiekać, ziemniaki pokroić na kostkę. Bulwę kopru pokrój (wytnij rdzeń). W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę oraz czosnek, dus aż będą miękkie. Dodaj koper włoski i smaż 5 min, mieszając. Włóż ziemniaki i smaż kolejne 2 min. Wlej bulion, gotuj na małym ogniu (15-20 min), aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksuj, przypraw do smaku. Przed podaniem posyp koperkiem i szynką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation