Kuchnia

Kurczak

Roladki z kurczaka z masłem orzechowym i Lazurem

Składniki:

3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 3 płaty
mały słoiczek masła orzechowego (użyłam domowego)
100 g sera Lazur, np. złocistego
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, suszony tymianek, słodka papryka
olej do smażenia

Do panierowania:

2 jajka rozmieszane z łyżką oleju
mąka
bułka tarta z grubo mielonymi fistaszkami w proporcji pół na pół

Płaty mięsa cienko rozbić, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i słodką papryką z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Następnie smarować masłem orzechowym, wkładać po kawałku sera i nieco posiekanej natki. Zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Panierować w mące, jajku i bułce z orzechami. Smażyć na małym ogniu na rumiano. Podawać z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką, np. z młodej kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation