Kuchnia

Kuchnia

Makaron penne z rukolą i oliwkami - Magazyn Kuchnia

Przepis Mama Mia

Składniki
400 g makaronu pióra Mamma Mia
5-6 łyżek oliwy
1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
1 gałązka rozmarynu
10-15 czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na połówki
około 250 g rukolii
sól i pieprz
połówka cytryny
Sposób przygotowania
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę i czosnek. Jak się zeszklą dodać posiekaną gałązkę rozmarynu, oliwki i rukolę. Dodać makaron i przesmażyć całość około 3-4 minut. Doprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation