Kuchnia

potrawy wytrawne

tartinki z krewetkami
ilość porcji: 6
składniki:
pumpernikiel - 1 opakowanie
koperek - 1 pęczek
twaróg chudy - 200 gramów
pomidorki cherry - 1 opakowanie
jogurt naturalny 0%- 4 łyżki
oliwki czarne - 1 opakowanie
pasta kawiorowa - 2 łyżki
sól i pieprz biały do smaku - 1 szczypta krewetki - 250 gramów
przygotowanie:
1.pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. miksujemy za pomocą blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. doprawiamy solą i pieprzem. twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.
2.krewetki sparzmy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation