Kuchnia

Eat me, Drink me

Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

składniki:

ciasto:
jajko - 2 sztuki
woda - 0.5 szklanki
mąka - 1 szklanka
mleko - 0.5 szklanki
olej - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
farsz:
szpinak świeży - 250 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
ser pleśniowy - 125 gramów
czosnek ząbki - 3 sztuki
świeżo mielony pieprz- do smaku
masło - 1 łyżka
woda - 300 mililitrów


1. Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.

2. Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.

3. Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojona w drobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 minut. Następnie dodaj pokruszony ser.

4. Fix Spaghetti Cztery Sery z Brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie sos.

5. Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min z obu stron. Podawaj z sosem serowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation