Kuchnia

Eat me, Drink me

Muffinki z jagodami

Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- odrobina soli
- 1 jako
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju
- 1/2 szklanki mleka,
- 1 szklanka jagód
Składniki na kruszonkę:
- niepełne pół szklanki brązowego cukru
- 50 g masła
- 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Do szklanki wlać olej, wbić jajko i dolać tyle mleka, żeby dopełnić szklankę. Do suchych składników wlać zawartość składników rozrobionych w szklance. Wymieszać niezbyt dokładnie, tak aby powstały grudki. Do masy dodać jagody i ponownie wymieszać. Napełnić ciastem foremki muffinkowe. Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą i rozrobić. Rozłożyć kruszonkę na mauffinkach. Włożyć babeczki do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 25 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation