Kuchnia

Eat me, Drink me

Sałata rzymska z grillowanym bakłażanem

składniki:
sałata rzymska - 1 sztuka
bakłażan - 1 sztuka
kolendra - 1 pęczek
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
marynowana papryka - 2 sztuki
musztarda francuska - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 80 mililitrów
woda - 4 łyżki
sok z połowy cytryny

1. Bakłażana pokrój w plastry, skrop oliwą (pozostaw 4 łyżki) i zgrilluj.

2. W niedużym słoiczku połącz 4 łyżki oliwy, 4 łyżki wody oraz sok z cytryny musztardę. Słoiczek zakręć szczelnie a następnie energicznie wstrząśnij kilkakrotnie.

3. Wymieszaną sałatę przełóż do salaterki, polej gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj z chrupiącą bagietką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation