Kuchnia

Desery

Ciasto rafaello

Proporcje na tortownice kwadratową 24x24cm lub 20x26cm

Składniki:
2 opakowania budyniu (najlepiej kokosowego)
900 ml mleka
6 łyżek cukru
kostka masła
kieliszek spirytusu
200g wiórek kokosowych
1 opakowanie krakersów (200g)
Przygotowanie:

Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj proszek budyniowy i cukier. Całość dokładnie rozmieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Kiedy zacznie kipieć wlej rozpuszczone budynie i gotuj aż całość zgęstnieje, następie odstaw w zimne miejsce do wystygnięcia.

Masło utrzyj na gładką masę. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). Na koniec wlej alkohol.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wierzch posyp odłożonymi wcześniej wiórkami kokosowymi lub kokosowymi chipsami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation