Kuchnia

Quchnia

Dieta ryżowo-jabłkowa.

Ugo­tuj dwie szklan­ki ryżu. Kiedy zia­ren­ka będą już pra­wie mięk­kie, dodaj 2–3 ob­ra­ne, po­kro­jo­ne jabł­ka i gotuj jesz­cze kilka minut, aby sie roz­go­to­wa­ły. Ta por­cja ryżu po­win­na ci wy­star­czyć na cały dzień. Zjedz go na zimno lub na go­rą­co po­sy­pa­ny cy­na­mo­nem, im­bi­rem lub do­praw so­kiem cy­try­no­wym i oprósz skór­ka otar­tą z cy­try­ny.
ZA­LE­TY: Ryż za­wie­ra dużo po­ta­su i mało sodu. Pro­por­cje tych mi­ne­ra­łów spra­wia­ją, że usuwa nad­miar wody z tka­nek i od­cią­ża nerki. Ten przy­smak rodem z Da­le­kie­go Wscho­du za­pew­nia rów­no­wa­gę kwa­so­wo-za­sa­do­wą or­ga­ni­zmu, sku­tecz­nie leczy scho­rze­nia ślu­zów­ki żo­łąd­ka i je­li­ta gru­be­go. Po­nad­to do­star­cza wiele wi­ta­min z grupy B.
Jeśli zde­cy­du­jesz się prze­dłu­żyć dietę, od­po­wied­nią por­cję ryżu mo­żesz przy­go­to­wać sobie na dwa dni. Dieta wska­za­na szcze­gól­nie dla osób o wraż­li­wych żo­łąd­kach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation