Kuchnia

prze_kęs

Paluszki francuskie z szynką | Najsmaczniejsze.pl
Paluszki francuskie z szynką

Kruche, serowe paluchy z ciasta francuskiego zapisuję do zakładki przepisy na karnawał, bo to świetna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół, a także na imprezy dziecięce. Polecam je, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Robi się je bardzo szybko.

Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- szynka szwarcwaldzka
- 50 g żółtego sera
- słodka czerwona papryka

Paluszki z ciasta francuskiego

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń, ułóż na niej plastry szynki, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach żółty ser. Przypraw słodką czerwoną papryką.

Ciasto francuskie z szynką i serem

Ciasto pokrój na 1,5 cm plasterki i zwić tak, aby powstała spiralka. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posyp pozostałym startym serem oraz czerwoną papryką.

Paluszki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 17 minut. Po tym czasie paluszki wyjmij z piekarnika i przestudź na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation