Kuchnia

DIETETYCZNIE

Otrębowe, cynamonowe bułeczki z jabłkiem i rodzynkami
Składniki (na około 3 bułeczki):
1 jajko
2 łyżki mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm
5 łyżek mielonych otrębów pszennych
2 łyżki przemielonych płatków owsianych (ja nie miałam ich zmielonych na idealną mąkę, widoczne były kawałki płatków)
3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1/3 łyżeczki sody
garść rodzynek
0,5-1 łyżeczka cynamonu
1 jabłko średniej wielkości
opcjonalnie jakieś słodzidło
Sposób przygotowania:
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o dużych oczkach
mieszamy ze sobą wszystkie składniki
tak przygotowane ciasto przekładamy do mini foremek na tarty (ja użyłam silikonowych)
pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami
kiedy lekko wystygną wyciągamy je z foremek i układamy na kratce w piekarniku, żeby odparowały
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation