Kuchnia

pysznie :)

Ryż smażony z tuńczykiem
Składniki
1 – 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
1 puszka tuńczyka w oleju
1 mała papryczka chili, posiekana
1 mały pomidor, drobno pokrojony
1 mała czerwona cebula, pokrojona w piórka
1/4 pęczka zielonej cebulki, posiekanej
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki brązowego cukru
1 łyżka oleju do smażenia
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy na nią cebulę oraz chili, przesmażamy przez około 1-2 minuty po czym dodajemy pomidora oraz zieloną cebulkę, przesmażamy przez kolejne 2 minuty. Do rozgrzanych warzyw wsypujemy ryż oraz odsączonego z oleju tuńczyka, dolewamy sos sojowy wymieszany z cukrem i smażymy całość dokładnie mieszając przez 3-4 minuty. Podajemy ciepłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation