Kuchnia

PRZETWORY

sałatka z zielonych pomidorów - Przepis - Onet Gotowanie

Składniki:

2,5 kg pomidorów zielonych
4 szt. cebule
3szt. papryka ( kolor do wybory )
3 ząbki czosnku
zalewa:
1l litra wody
1 szkl. octu 10 %
6 płaskich łyżki soli
14 łyżek cukru
liście laurowe ( tyle ile mamy słoików)
ziele angielskie (~ po 2 na słoik)
pieprz ziarnisty (~ po 2-3 na słoik)
5 łyżeczek gorczycy

Pomidory, paprykę umyć.Cebulę i czosnek obrać z łupin. Pomidory pokroic w plasterki, paprykę w paski, cebulę w półplasterki a czosnek w plasterki. Pokrojone warzywa wymieszac na misce. Składniki zalewy wymieszac i zagotować. Gorącą zalez zalac warzywa i odstawić na 2 godziny.

Składniki etapu: 2,5 kg pomidorów zielonych, 6 płaskich łyżki soli, 1 szkl. octu 10 %, ziele angielskie (~ po 2 na słoik), 5 łyżeczek gorczycy, 1l litra wody, liście laurowe ( tyle ile mamy słoików), 14 łyżek cukru, pieprz ziarnisty (~ po 2-3 na słoik), zalewa:, 3 ząbki czosnku, 3szt. papryka ( kolor do wybory ), 4 szt. cebule

Po 2h sałatkę nakładać do wcześniej przygotowanych słoików ( nie za ciasno), patyczkiem od szaszłyka uwolnic pęcherzyki powietrza, dolać zalewy do pełna, pozakręcać.

Pasteryzować 10-15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation