Kuchnia

jedzonko

Składniki, 12 sztuk:

• 150 g ciasteczek owsianych
• 500 g zmielonego twarogu
• 1/2 - 3/4 szklanki cukru
• 1 pełna łyżka mąki pszennej
• 1 białko jajka
• 6 truskawek

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasteczka owsiane pokruszyć, wyłożyć do papilotek, uklepać. Twaróg wymieszać z cukrem, mąką i białkiem. Opcjonalnie dodać aromaty. Masę wyłożyć na ciasteczka, w środek wcisnąć połówkę truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Można jeść po wystudzeniu lub po schłodzeniu w lodówce (wówczas masa będzie bardziej kremowa).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation