Kuchnia

Słodkości

LODY TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE
Przepis (jedna porcja):
1 łodyga rabarbaru
garść truskawek
100ml mleka
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
Truskawki pozbawić szypułek. Rabarbar pokroić w mniejsze kawałki, wrzucić do rondelka, zalać mlekiem, dodać cynamon i imbir, zagotować. Trzymać na małym ogniu, aż rabarbar będzie miękki. Zdjąć z ognia, odstawić na bok do ostygnięcia. Zblendować razem z truskawkami na gładką masę. Tak przygotowaną masę przelać do plastikowego pojemniczka. Wstawić do zamrażalnika. Mrozić przynajmniej przez godzinę (u mnie: cała noc). Po tym czasie lody wyjąć i zblendować. Tak przygotowane lody przełożyć do pucharka i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation