Kuchnia

KUCHNIA - ZUPY

Chłodnik pomidorowy z kulkami serowymi i paluszkami grissini - Kobieta w INTERIA.PL
Składniki:

Opakowanie paluszków grissini
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 kg dojrzałych pomidorów
1 cytryna
1-2 łyżki miodu
4 gałązki bazylii
Pieprz, sól
2 łyżki octu winnego
150 g koziego twarożku

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na duże kawałki, dodać miód, skórkę startą z cytryny, 4 łyżki soku z cytryny i wszystko razem zmiksować. Dodać posiekane listki bazylii, pieprz, sól i ocet. Zupę podawć w bulionówkach. Przed podaniem łyżeczkę oliwy. Dekorować paluszkami grissini, gałką twarożku i posiekaną bazylią.


Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/zupy/news-chlodnik-pomidorowy-z-kulkami-serowymi-i-paluszkami-grissini,nId,984374?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation