Kuchnia

zupy

Biały chłodnik z ogórkami - Kobieta w INTERIA.PL
Składniki dla 4 osób:

300 g ogórków małosolnych
1/2 pęczka koperku
1 niecała szklanka śmietany
4 szklanki mleka zsiadłego
1/2 pęczku szczypiorku
1/2 pęczka rzodkiewek
2 szklanki kwasu z ogórków
1 ząbek czosnku
4 jaja
szczypta soli
szczypta cukru

Sposób przygotowania:
1. Ogórki obierz, zetrzyj na tarce, zalej kwasem z ogórków i zagotuj. Dodaj roztarty czosnek i odstaw do ostudzenia.
2. Zsiadłe mleko roztrzep ze śmietaną i dodaj do zupy. Wrzuć też drobno posiekany szczypiorek i koperek. Dopraw do smaku.
3. Podawaj z ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę jajami oraz rzodkiewkami pokrojonymi w plasterki.Czas przygotowania: 10 minut + czas chłodzenia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation