Kuchnia

Grilowanie

Camembert z grilla
Co kupić
3-4 opakowania (w zależności od liczby osób) sera camembert From’dor
Marynata
3 łyżki oliwy z oliwek Primadonna
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka papryki słodkiej Mikado
pieprz czarny Mikado
2-3 łyżki żurawiny
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 45min
Przygotowanie
Tymianek, słodką paprykę i pieprz mieszamy z oliwą.
Ser wkładamy do marynaty na co najmniej 30 minut.
Zamarynowany ser kładziemy na ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy do momentu, aż się przyrumieni. Obracamy i tak samo pieczemy z drugiej strony. Podajemy z żurawiną.
Ważne!
Sera nie nakłuwamy widelcem! Używamy łopatki lub szczypiec do grilla.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation