Kuchnia

Grilowanie

Welsh Rarebit – brytyjska grzanka z serem i szpinakiem - Proste Przepisy

Składniki:
4 kromki ładnego chleba lub 1 bagietka pokrojona na kromki
1 szklanka startego sera cheddar (lub innego ulubionego)
1 łyżeczka wytrawnej musztardy
1/2 łyżeczki sosu Worcestershire
mielony czarny pieprz
1 łyżeczka mleka
2 szklanki świeżego szpinaku
Przygotowanie:
Włóż szpinak do dużej patelni i podgrzewaj do zwiędnięcia, po czym odstaw do ostygnięcia. Następnie odciśnij rękami nadmiar wody i z grubsza posiekaj.
Kromki chleba lub bagietki połóż na blaszce do pieczenia i umieść pod rozgrzanym grillem.
W międzyczasie, w małej miseczce wymieszaj ser, musztardę, sos Worcestershire, szczyptę pieprzu i mleko, po czym wmieszaj posiekany szpinak.
Zarumienione kromki obróć na drugą stronę i wyłóż na nie przygotowaną mieszankę serowo-szpinakową. Włóż blaszkę ponownie pod grilla i podgrzewaj przez 2 – 3 minuty, aż ser się roztopi i ładnie zarumieni.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation