Kuchnia

Przystawki

Schab gotowany ( w 10 minut)

Schab gotowany przygotowuję na Święta, gotuje się go tylko 2 razy po 5 minut, ale odstęp pomiędzy gotowaniem musi wynieść minimum 6 godzin, jednym ze składników używanym podczas gotowania jest majonez.

Zalewa:
3 litry wody
6 łyżek soli
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
2 łyżki majeranku lub ziół prowansalskich
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego

Wkładamy do zimnego płynu 1,5 kg schabu, zagotowujemy, gotujemy 5 minut, wyłączamy, studzimy w wywarze, ja zostawiłam na noc schab w wywarze.

Na drugi dzień znów go zagotowujemy, gotujemy ponownie 5 minut, studzimy zostawiając w wywarze przynajmniej 6 godzin i mamy domowy, pyszny, soczysty schab.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation