Kuchnia

Kuchenne inspiracje

Arbuzowe mojito

składniki na 2 drinki:
3 kawałki arbuza (półksiężyce )
90 ml rumu (pomijamy w wersji dla dzieci)
30 ml grenadine
10 listków mięty
1 łyżka brązowego cukru
sok z połowy limonki
12 kostek lodu
do ozdoby:

kilka listków mięty
kawałeczki arbuza
2 plastry limonki
przygotowanie:
Oczyszczone z pestek i skóry kawałki arbuza wrzucam do blendera. Miksuję z 6 kostkami lodu.

W osobnej szklance ucieram drewnianą łyżką miętę, cukier i sok z limonki.

W dzbanku łączę zmiksowanego arbuza, utartą miętę, grenadinę i rum, mieszam.

Do szklanek typu long drink wrzucam po 3 kostki lodu i zalewam drinkiem. Przystrajam plastrem limonki, miętą i kawałkiem arbuza.

Wasze pociechy będą równie uradowane gdy dostaną takiego „drinka” oczywiście pomijając rum.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation