Kuchnia

Kuchenne inspiracje

Napój z mango i brzoskwini

Ten pożywny napój jest doskonałym źródłem witaminy B2, A, karetonoidów, witaminy C, a także wapnia. Polecany w osłabieniu, po przebytych przeziębieniach i chorobach grypopodobnych. Witaminy A, C i karetonoidy wspomogą działanie układu immunologicznego.

Składniki:

1 mango,
1 brzoskwinia,
5 łyżek soku pomarańczowego,
150 ml niskotłuszczowego jogurtu,
2 łyżeczki płynnego miodu.

Wykonanie:

Mango i brzoskwinię obrać i usunąć pestki, pokroić miąższ i miksować do otrzymania jednolitej konsystencji, dodać pozostałe składniki i jeszcze raz zmiksować. Podawać schłodzony.

Przeciwwskazania:

- osoby z alergią na pyłki drzew, u których występuje syndrom alergii ustnej

- osoby uczulone na białka mleka krowiego

- osoby odchudzające się.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation