Kuchnia

Muffiny

Jagodowe muffinki na mleczku kokosowym



Składniki:

2,5 szklanki mąki
270 ml mleczka kokosowego
2 jajka
100 g roztopionego masła
1 szklanka brązowego cukru
3 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g jagód (dałam mrożone)

Mąkę mieszamy z cukrem, kokosem i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu łączymy mleko, jajka oraz roztopione i ostudzone masło. Łączymy składniki mokre z suchymi i mieszamy dużą łyżką, aby uzyskać grudkowate ciasto. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Ciastem napełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffinki i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni.

* Muffinki te dedykuję mojej przyjaciółce Kasi, która od niedawna jest szczęśliwą posiadaczką foremek do muffin i cała jej rodzina wciągnęła się w ich pieczenie :) Mam nadzieję, ze i ten przepis przypadnie Ci do gustu :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation