Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Muffinki jagodowe (borówkowe) - przepis od UgotujmyTo.pl
Muffinki jagodowe (borówkowe)

Składniki:

55 g miękkiego masła
2 jajka
200 g cukru
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
110 ml mleka
1 łyżeczka esencji waniliowej
około 300 g jagód, borówek

1. Miękkie masło zmiksować z jajkami i cukrem. Do miseczki przesiać mąkę z proszkiem. Mleko połączyć z wanilią. Do zmiksowanej masy dodawać po trochu -na zmianę- mąkę z proszkiem i mleko z wanilią. Na koniec dodać jagody lub borówki i delikatnie wymieszać.


2. Wykładać masę do foremek na muffiny wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzić na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation