Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Muffinki czekoladowo truskawkowe.


Składniki na 12 muffinek:

250 g mąki
150 g cukru brązowego
3 łyżki cacao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 ml mleka
100 ml oleju
1 jajko
250 g truskawek


Wszystkie składniki oprócz truskawek umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto na muffinki nie może być idealnie gładkie. Nie trzeba go ubijać mikserem. Mieszamy tylko tyle, by składniki się połączyły (uwielbiam ciasta, których przygotowanie nie wymaga użycia miksera :) ). Truskawki kroimy w spore kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 25 minut. Muffinki są mięciutki i delikatnie a truskawki cudownie aromatyzują całą babeczkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation