Kuchnia

kuchnia

Łatwe i efektowne ciasto

Składniki
1 kostka masła
1 szklanka cukru
4 jaja
8 łyżek mleka
cukier waniliowy
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 jabłek
kilka rodzynek
cukier puder+cynamon do posypania

Etapy przygotowania
Masło utrzeć z cukrem, potem dodać resztę składników i wszystko zmiksować. Ciasto wylewamy do blachy 24/24. Jabłka obieramy, kroimy na połówki, wycinamy gniazda nasienne. Górę jabłka nacinamy po długości o szerokości 0,5 cm. Układamy na cieście. Rodzynki wtykamy w ciasto pomiędzy jabłkami. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika obsypujemy obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation