Kuchnia

słodkości

Składniki:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 150 g masła
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki mąki

Wykonanie:
W garnku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuścić masło z czekoladą. W osobnym naczyniu ubić jajka z cukrem na pianę. Do jajek wlać ochłodzoną czekoladę z masłem. Dodać mąkę. Kokilki wysmarować masłem i przelać do nich masę czekoladową.

Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić kokilki i zapiekać przez 12 - 14 minut. Fondant jest gotowy, kiedy wystaje z kokilki odrobinę mniej niż na poniższym zdjęciu. Delikatnie odwrócić kokilkę, a babeczka powinna wypaść na talerzyk. Operacja jest trudna, bo babeczki są bardzo delikatne, a kokilki ekstremalnie gorące
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation