Kuchnia

kuchnia

pająkowe jaja
Składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki majonezu
2 plasterki chudej szynki
szczypiorek
sól, pieprz
kilka czarnych oliwek
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Żółtka, szynkę i szczypiorek umieścić w miseczce, dodać majonez.
Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Otwory po żółtku napełnić powstałą masą i ułożyć na talerzyku.
Oliwki odsączyć, przekroić na pół i ułożyć na środku każdego jajka (to będzie korpus pająka), następnie pozostałe połówki oliwek pokroić na cienkie cztery paseczki i ułożyć nogi pająka (po cztery z każdej strony).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation