Kuchnia

kuchnia

Mleczko czekoladowe

300 ml gorącej wody
1 saszetka herbaty czekoladowej
2 kostki czekolady
ksylitol
150 ml mleko kokosowego
100 ml mleka skondensowanego light
2 łyżeczki agar-agar


Herbatę zaparzyć w 300 ml wody, przelać do garnka, podgrzać. Dodać czekoladę, rozpuścić, osłodzić ksylitolem wedle uznania. Dodać 1 łyżeczkę agar-agar, gotować na średniej temp. cały czas mieszając. Jak zacznie gęstnieć, przelać do formy, odstawiać. Jak zacznie tężeć zabieramy się za mleczną masę. Mleko kokosowe podgrzać. Dodać 1 łyżeczkę agar-agar gotować na średniej temp. cały czas mieszając. Jak zacznie gęstnieć dolać mleko skondensowane, szybciutko wymieszać, zalać czekoladową warstwę, odstawić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation