Kuchnia

kucharzenie

Gotowanie jest łatwe: Cukinia faszerowana z piekarnika
2-3 cukinie okrągłe
300 g mięsa mielonego
sól
pieprz
majeranek
pół łyżeczki suszonych pomidorów
1 pomidor
2 ząbki czosnku
pół cebuli
100 g żółtego sera
tłuszcz do smażenia

Cukinie umyć, odciąć korzonek tworząc przykryweczkę. Wydrążyć cukinie. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso , smażyć i rozdzielać na drobniejsze kawałeczki, następnie dodać połowę wydrążonej cukinii , posiekanej uprzednio. (Resztę można zużyć do leczo lub zupy).
Dodać przyprawy i pomidor pokrojony w kostkę , wysmażyć i odparować nadzienie. Przestudzić, na koniec dodać starty na tarce żółty ser i całe nadzienie włożyć do wnętrza cukinek.
Cukinie nasmarować oliwą, ustawić w naczyniu żaroodpornym , podlać ok pół szkl wody, okryć folią aluminiową i zapiec ok 45 min. Podać z pieczonymi ziemniaczkami i sosem np koperkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation