Kuchnia

słodkości

Maślane domino

1/2 kg mąki
kostka masła
5 łyżek cukru pudru
aromat rumowy
1/3 tabliczki czekolady



Masło posiekać z mąką, dodać cukier i aromat, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki.

Ciasto rozwałkować na placek grubości 1,5 cm. Pokroić go na prostokąty o wymiarach ok. 5x2,5 cm. W połowie długości zaznaczyć kreskę.

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 30 minut w temperaturze 200 C.

Czekoladę połamać, rozpuścić na parze. Płynną czekoladę nałożyć do jednorazowej strzykawki.

Na wystudzonych ciasteczkach zaznaczyć czarne kropki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation