Kuchnia

makarony

Wiejskie penne


SKŁADNIKI:
makaron penne - 300 gramów
świeży majeranek gałązka - 1 sztuka
Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
świeży tymianek gałązka - 1 sztuka
boczek wędzony - 100 gramów
starty żółty ser - 100 gramów
kiełbasa zwyczajna - 150 gramów
margaryna - 0.5 łyżki
cebula - 1 sztuka
oliwa - 1 łyżka


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

2. Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebule w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.

3. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.

4. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika izapiekaj 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation